Sós ivókúra

Az allergia, asztma kezelésére alkalmazott só gyógyító ereje abban rejlik, hogy a megfelelő rezgésszám közvetítésével felszámolja szervezetünk energiahiányát és ezáltal elősegíti a gyógyulást. A sós ivókúra az allergia és az asztma áldozatain is segíthet, mivel a szervezet elektrolit háztartásának javításával jótékonyan serkenti a keringésünket. Ezáltal az allergia, asztma vagy más betegség miatt kimerült szervezet koncentrációs képessége javul, megszűnik a fejfájás, az alvászavar. Az ivókúra nem korlátozódik az allergia, asztma kezelésére, jó hatással van az anyagcserezavarokra, mint például a cukorbetegség, elhízás, stb. Kiegyenlíti a vérnyomást, legyen az akár magas, vagy túl alacsony. A szervezet sav-lúg háztartásának kiegyensúlyozásával megakadályozható a savasodás okozta gombás fertőzések terjedése (pl. hüvelygomba, körömgomba, stb.) A só nem csupán az allergia, asztma gyógyszere, egész szervezetünket ionizálja, feloldja a molekulakapcsolatokat, hogy szervezetünk képes legyen azokat kiválasztani. Fellazítja így a lerakódásokat, elmeszesedéseket, vese- és epeköveket, plakkokat, köszvényt okozó káros anyagokat. Kimossa belőlünk a nehézfémeket. Az ivókúra kezdetén, mikor a bennünk lerakódott méreganyagok, salakanyagok fellazulnak, előfordulhat rosszabb közérzet, de ennek elmúltával felgyorsul a gyógyulás. A Himalája-só természetes antihisztamin, amely a lepedékeket fellazítja, így pl. asztma-hurut esetén megkönnyíti annak felköhögését. Az allergia leküzdésben azért van fontos szerepe, mert megerősíti a szervezet természetes védekezőképességét. Az ivókúra csíraölő hatása miatt a gombás megbetegedések, vagy a herpesz kezelésében is játszhat gyógyító szerepet. Helyreállítja továbbá az emésztést, kiválasztást, ajánlott orvossal konzultálni róla vese- illetve hólyagproblémák esetén is. Allergia, asztma kezelésén kívül fog- és szájápolásra is alkalmas az ivókúra, segít leküzdeni az alvászavarokat, stresszből fakadó pszichés megterhelést is.

A sós ivókúra a következőképpen ajánlott: készítsünk 26%-os sóoldatot, majd ebből egy teáskanálnyit tegyünk egy pohár klór- és szénsavmentes természetes ásványvízbe. Ezt a sóoldatot igyuk reggelente éhgyomorra. A kanál lehetőleg fa vagy porcelán legyen. Ha az így kapott sóoldatot még mindig túl töménynek érezzük, akkor ugyanezt a mennyiséget egy liter vízben oldjuk fel és azt kortyolgassuk el a nap folyamán. Aki hajlamos salaktalanítás során hasmenésre, rosszullétre, kezdetben cseppenként is adagolhatja a sóoldatot a vízhez. Nem csak a mennyiség, de a rendszeresség is fontos az ivókúra során. Az allergia, asztma kezelésében oly hatékony só szervezetünkben akár 24 órán át is képes fenntartani a megfelelő rezgésszámot. Az ivókúrát akár hosszú távon is alkalmazhatjuk, de feltétlenül konzultáljunk róla kezelőorvosunkkal. Azstma, allergia kezelésére gyerekek és csecsemők esetében csak néhány csepp sóoldatot használjunk.

Telített 26%-os sóoldatot úgy készíthetünk otthon, hogy a só és a víz arányát 1:3-hoz határozzuk meg. Pl. egy kiló sóhoz 3 liter vizet öntünk. A felhasznált víz mindig klór- és szénsavmentes legyen. Ha hozzáadtuk a sókristályunkhoz az egy liter vizet és a sóoldat lefogyott a kristályunkról, ismét egy liter vizet adagolunk hozzá, majd később a harmadik liter vizet is hozzáadjuk. A feltöltésünket követve körülbelül 45 perc elteltével megkapjuk a telített, 26%-os sóoldatot, melyet ivókúraként alkalmazva segíthetjük az asztma, allergia tüneteinek eltűnését. A sókristályok nem fognak tovább feloldódni a telített oldatban. A telítettség jelenként a fel nem oldódott sókristályok megjelennek az oldatban. Amíg ezek teljesen el nem tűnnek, addig feltöltögethetjük vízzel.

 

2011 asztma.eu | design: honlap-keresooptimalizalas.hu