Neurodermitisz

Neurodermitisz gyakran már kisbabáknál is kialakulhat, oka visszavezethető a tehéntejre való allergia okozta reakcióra. Ilyen esetben szoptató anyukáknak mindennemű tejterméket törölni kell az étrendjükből. A gyerekeknél a neurodermitisz különösen a térd és a könyök hajlataiban jelentkezik, de az sem ritka, hogy az egész test felületén megjelenik. Felnőtteknél általában a kezeken alakul ki, de itt is megbetegedhet az egész testfelület.

Az allergia tüneteit mutató neurodermitisz miatt a bőr sprőddé, szárazzá válik és erősen viszket, oly annyira, hogy gyakran véresre vakarják a betegek.
Az allergia, asztma kezelésére is alkalmazott sóterápia igen gyors és hatékony, de hosszú távon nem elegendő. Mindenképpen szükséges a táplálkozási szokások megváltoztatása, mint például:
az állati fehérjét, a cukrot mellőzni kell, a finomított lisztet és termékeit le kell cserélni teljes kiőrlésű lisztre. A Himalája-só használata előidézhet egy kezdeti rosszabbodást, ilyenkor nem kell kétségbe esni. Hagyjuk a bőrt regenerálódni, napról napra szebbé, egészségesebbé válik.

 

2011 asztma.eu | design: honlap-keresooptimalizalas.hu