A sószappan

A sószappannal tisztálkodva helyreállíthatjuk bőrünk egyensúlyát. Az asztma, allergia tüneteitől szenvedő betegek sokszor megfeledkeznek a kozmetikai szerek allergén összetevőiről. A sószappan egy teljesen természetes, tiszta kozmetikai termék. Segítségével a szőrtüsző-gyulladás megelőzhető, kezelhető, ajánlott a pattanásos, zsíros, mitesszeres bőrre, azoknak, akik pikkelysömörrel küszködnek, vagy akik allergiásak egyéb kozmetikumokra. Egy sószappan általában 6-10 hónapig elegendő, méretétől függően. Alkalmazása után közvetlenül ne használjunk krémet, vagy más kozmetikumot. Szőrtelenítést megelőzően hámlasztó hatása miatt ajánlott, epilálás után megakadályozza a szőrtüszők begyulladását.

A sószappan zsíros bőrre alkalmazva bezárja a sejtekbe a nedvességet, elősegíti ezáltal a természetes, egészséges faggyútermelés egyensúlyát. A homeosztázis első jeleként eleinte rosszabbodhat a bőr állapota, amikor megindul a sószappan méregtelenítő hatására a salakanyagok kiválása. De rendszeres alkalmazásával a pattanások 2-3 hét alatt heg nélkül meggyógyulnak, eltűnnek. Mivel az allergia, asztma kezelésében kulcsfontosságú sóból készült szappan pórusösszehúzó hatású, használata során kevesebb mitesszer alakul ki.

Sebes, gyulladt bőrfelületet közvetlenül ne szappanozzunk, először kezünkre vigyük fel a sót, majd azt hordjuk a kezelendő területre.

Borotválkozást követően sószappannal helyettesíthető az arcszesz is. Megakadályozza a szőrtüsző begyulladását, fertőtlenít, elmulasztja a kipirosodást.

Rovarcsípés esetében a sószappannal gyengéden dörzsöljük meg a csípést, hogy a bőr megnyugodjon.

Izzadsággátlóként is alkalmazható a sószappan, ha benedvesítjük és bedörzsöljük vele a hónaljunkat. Mivel megöli a só a kellemetlen testszagot okozó baktériumokat, és megakadályozza azok elszaporodását sószappannal az is dezodorálhat, aki allergiás más termékekre.

 

2011 asztma.eu | design: honlap-keresooptimalizalas.hu