Fájdalom enyhítésére

A só hatékony fájdalomcsillapító eszköz lehet háztartásunkban. Allergia, asztma következtében sok páciens panaszkodik mellkasi fájdalmakra, mások reumatikus eredetű panaszoktól szenvednek.

A helyi fájdalomcsillapításra nagyszerű lehetőség a sós borogatás. Fél kiló sót oldjunk fel egy liter tiszta, klórmentes, langyos vízben, ebbe mártsunk bele egy pamutkendőt, majd ezzel borogassuk a fájdalmas területet úgy, hogy felülre egy száraz törölközőt borítunk.

Az allergia, asztma vagy más légúti betegségek kezelésére alkalmazott sóból sópárnát is lehet készíteni. Ez hidegen vagy melegen alkalmazva jó helyi fájdalomcsillapító hatású. A Himalája-só nem csak NaCl-ot, hanem más, szervezetünk öngyógyításához fontos és szükséges ásványt is tartalmaz. A sópárna lenzsákocska, amley sóval van megtöltve. Fontos, hogy a sópárna textilhuzata ne tartalmazzon semmilyen műanyagot, színezéket, mert melegítéskor ezek összeolvadnak, megszínezik a sót és mérgező hatásúak.

Meleg sópárnát úgy kapunk, ha kb. 20 percre 50-60 Celsius fokra hevített sütőbe helyezzük a sópárnát, majd ezt kb.20 percre ráhelyezzük a fájdalmas testrészre. Célszerű a sópárnát hőálló tálon a sütőbe rakni, hogy a vászonfelülete ne égjen ki. Ne melegítsük mikróban! A meleg sópárna jól tartja a hőt és rezgései elősegítik az immunrendszer önregeneráló hatását. Hasznos lehet középfül-gyulladásánál, allergia, asztma következtében kialakult egyéb légúti megbetegedéseknél, reumatikus fájdalmak enyhítésekor, hát- és vesefájdalmakra, menstruációs görcsökre, immungyengeségre, kimerültségre. Figyeljünk rá, hogy ne legyen túl forró a sópárna, nehogy sérülést okozzon.

Hideg sópárnával ficamokat, zúzódásokat, rándulásokat, köszvényt, arthritist gyógyíthatunk. Tegyük a sópárnát fél órára a fagyasztóba, majd a fájó területre.

 

2011 asztma.eu | design: honlap-keresooptimalizalas.hu