Sómasszázs

A sómasszázs során az allergia, asztma kezelésében is fontos szerepet betöltő sóval átmasszírozzák az egész testfelületet. Ez a kezelés méregteleníti, regenerálja, hidratálja az egész szervezetet. Nagyszerű kiegészítő terápiás lehetősége az asztma, allergia kezelésének. A Himalája-só értékes ásványi anyagai és a masszázsolaj a bőrön át felszívódva biztosítják a szervezet salaktalanítását. A teljes test masszírozása közben nem hagyhatjuk ki a hajas fejbőrt és az arcot sem. Az allergia, asztma tüneteitő elgyötört testet a só ásványi anyagai felüdítik, stresszoldó hatásuknak köszönhetően a szellemi energiánkat is visszanyerhetjük. Testradírozó hatásának köszönhetően eltávolítják a sószemcsék az elhalt hámréteget, felszabadulnak a pórusok, megnő az allergia, asztma következtében legyengült beteg bőrének oxigénfelvevő képessége. Nem csupán a felszíni réteget, hanem a bőr mélyebb részeit is áthatja, méregteleníti, fiatalítja. A vérkeringés serkentésével fokozottabb működésre készteti a sejteket, elősegíti a szabadgyökök elleni védekezés mechanizmusát, segíti a bőr vízmegkötő képességét, komfortérzetet biztosít. Az idegrendszerre és a pszichére antidepresszánsként hat, az allergia, asztma tüneteitől meggyötört páciensek teljes felüdülését biztosítja. A masszázs hossza 45 perc és másfél óra között váltakozik. Hatását a só jótékony hatásának, az érintés és az illatanyagok nyugtató, regeneráló erejének és testet-lelket egyaránt érintő, komplex voltának köszönheti.

Sómasszázshoz egy csészényi olívaolajhoz keverjünk kétszer annyi Himalája-sót és két evőkanálnyi vizet. Keverjük krémsűrűségűre, hordjuk fel a benedvesített bőrre és masszírozzuk körkörös, lassú mozdulatokkal a teljes testfelületbe. A masszázs végén bő vízzel öblítsük le. Ha hetente egyszer ily módon átradírozzuk a bőrt, majd tápláló krémet juttatunk bele, az csodálatosan sima, rugalmas és egészséges lesz.

Ha csak lábunkat szeretnénk radírozni, három evőkanálnyi Himalája-sót elegyítsünk annyi tejjel, hogy sűrű masszát kapjunk. Öt perc melegvizes áztatás után lábunkat kezeljük ezzel a keverékkel. Bőrradírozást este jó végezni, és fontos, hogy utána hidratálókrémmal kenjük be a kezelt felületet.

Pattanásos bőrre nagyszerű terápia a fele gyógyiszapot, fele Himalája-sót tartalmazó massza, amellyel a problémás bőrfelületet alkalmanként átdörzsöljük.

 

2011 asztma.eu | design: honlap-keresooptimalizalas.hu