Allergia

Akkor beszélhetünk allergiáról, amikor testünk túl hevesen reagál a virág- és a háziporra, a környezet által kibocsátott mérgekre vagy bizonyos élelmiszerekre, anyagokra (pl. fém). A sóterápia asztma, alleria kezelésében betöltött szerepe a negatív töltésű ionoknak köszönhető, melyek az oxigénnel együtt bekerülnek a véráramba és a test sejtjeibe, és ezáltal enyhítik, illetve megszüntethetik a szénanáthát, allergiát, asztmát. Az egészséges oxigén hiánya olyan betegségekhez vezethet hosszabb távon, mint az asztma, allergia vagy például a hörghurut. A sóterápia során keletkező nagymennyiségű negatív töltésű ionok ilyen légúti megbetegedéseket képesek kiküszöbölni.

A test rendszerei kapcsolatban állnak egymással, ezért  például ha a keringés nem működik megfelelően, akkor az immunrendszer sem funkcionál rendesen. Az immunrendszernek fontos szerepe van a nap mint nap bennünket érő baktériumok, vírusok és a gombák kivédésében. A test védekező sejtjei képesek elpusztítani a szervezetre ártalmas elemeket. Az, allergia és asztma kialakulásában fontos szerepe van az immunrendszer legyengülésének.
A sóterápia során keletkező negatív töltésű ionok támogatják védekezőrendszreünket, Elpusztítják a kórokozókat, méregtelenítik a vért és így megakadályozzák a gyulladásos folyamatok elterjedését.

 

2011 asztma.eu | design: honlap-keresooptimalizalas.hu